De woningen

Voor ieder wat wils...


Technische duurzaamheid houdt voor de Kersentuiners een woning en woonomgeving in waarin zo weinig mogelijk beslag wordt gelegd op eindige energiebronnen en op het ecosysteem. Bewuste materiaalkeuze dus en extra aandacht voor het bouwproces. Maar er is bijvoorbeeld ook gekozen voor een flexibel ontwerp, zodat de woningen levensloopbestendig, uitbreidbaar en vrij indeelbaar zijn.

Diversiteit is belangrijk voor sociale duurzaamheid. Daarom is er gedifferentieerd gebouwd, om de samenstelling van de wijk zoveel mogelijk een doorsnede van de Utrechtse bevolking te laten weergeven. Ook is gestreefd naar een mengeling van wonen en werken.
Dat de Kersentuin meer wil zijn blijkt onder andere uit de gemeenschappelijke voorzieningen: een parkeergarage, een projecthuis, deelauto's en was- en klusruimtes.

De Kersentuin is een buurt voor iedereen, met huizen voor iedereen. Er zijn koop- en huurwoningen, er zijn kleinere appartementen en grote eengezinswoningen en er zijn woon-werkwoningen. De woningen zijn bovendien gebouwd volgens de normen van het levensloopbestendig wonen; voor jong en oud dus Ún voor de jongeren die ouder worden.

foto-impressie bij deze pagina

Laatst bezochte pagina'sHuidige pagina
De woningen

Snel naar...
Home
Contact
Colofon